Alla inlägg under maj 2010

Av Blogg om Emmerdale - 10 maj 2010 21:53

(avsnittet sändes i England 2007-09-13)


Rosemary försöker förklara för Grayson att allt hon gjort, har hon gjort för hans skull. Men när han börjar att inse exakt hur långt hans mor varit beredd att gå för att bli av med Perdy, så kastar han ut henne.

Rosemary flyttar in till Paddy, men han vill inte ha henne där. Perdy berättar vad hennes svärmor försökt att göra mot henne inför hela puben. Zak tror först att Perdy är psykiskt instabil, men när Rosemary senare erkänner att det är sant så säger han upp bekantskapen med henne.


Andy friar till Jo och hon tackar ja.


Nicola försöker att sno kunder och personal (Betty) från David, men han kontrar med att höja löner och ta tillbaka kunder. Han varnar Nicola för att bråka med honom då han har en inflytelserik far. Men när han berättar att Eric Pollard är hans pappa så bara skrattar hon åt honom.


Belle fortsätter att träna inför rättstavningsprovet och får hjälp av Shadrach (om man nu kan kalla det för hjälp).


Debbie fortsätter att stressa Pollard till att sälja halsbandet. När han kontrar med att vilja ha en större andel så säger hon att hon inte behöver hans hjälp.


Kommentar: En kortfattad resumé idag tack vare mycket jobb.

Kuriosa: Se bifogad kommentar. Innehåller en SPOILER av modell mindre, så läs inte om du absolut inte vill veta vad som "händer" i framtida avsnitt.


 

Av Blogg om Emmerdale - 8 maj 2010 10:11

(avsnittet sändes i England den 16 oktober 1972)


Serien startade med begravningen av Jacob Sugden.

Jacob gjorde familjen upprörd när han lämnade gården till sonen Jack som inte hade varit hemma sedan 1964, då han som 18-åring lämnade familjen, gården och sin bakgrund för London.

Jack återvände till begravningen, men höll sig på avstånd och gav sig till känna först efter ceremonin.


Jack Sugden är den enda karaktären från första avsnittet som fortfarande är kvar i serien. Mellan 1972 och 1976 spelades han av Andrew Burt. Clive Hornby tog över rollen när Jack återvände till serien 1980.


   

Andrew Burt till vänster och Clive Hornby till höger.

Av Blogg om Emmerdale - 7 maj 2010 11:57

(avsnitten 2007-09-11 och 2007-09-12)


Rosemary tjuvlyssnar när Perdy pratar i telefon med Matthew. Perdy berättar att hon gått till polisen. När hon lägger på luren så kommer Rosemary in i rummet och Perdy är rädd för att hennes svärmor hört konversationen.

Senare så säger Rosemary till Katie att hon sett Perdy gömma tabletter bakom en byrå och är orolig för att Perdy kommer att skada sig själv. Katie blir naturligtvis orolig och berättar för Grayson berättat. Perdy nekar till att ha gömt några tabletter, men ännu en gång så tror Grayson mer på sin mamma än sin fru.

På natten skriver Rosmary ett avskedsbrev som ska se ut att komma från Perdy. Perdy ser henne och får med hjälp av en skuggteckning fram brevet som Rosemary skrivit, hon börjar nu allvarligt att frukta för sitt liv. Hon visar brevet för Grayson. När Grayson kommer hem så visar Rosemary honom "Perdys" brev. Han vet inte vad han ska tro längre och söker upp familjeläkaren som motvilligt berättar att Rosemary fått tabletter till hennes ickeexisterande "resa till Kenya". Doktorn berättar att tabletterna kan ha en förödande effekt om de ges till personer med depression.

Grayson förstår äntligen vad som hänt och konfronterar sin mamma som inte har något annat val än att erkänna. Vad kommer Grayson att göra nu?


Katie och Andys skilsmässa håller på att gå igenom. Jo vill fira med en resa, men det visar sig snart att de rättsliga kostnaderna är mer än vad Andy räknat med. Han ställer in resan och Jo blir arg. Senare berättar han på puben att han bestämt sig för att fria till Jo.


David får tillbaka kontraktet på The Woolpack efter att ha saboterat för De Souzas. Senare säger en av de anställa på De Souzas att Mrs. De Souza är imponerad av deras metoder och vill träffa David. Motvilligt går David med på det och efter att ha väntat länge så får han träffa mrs. De Souza, som visar sig vara ingen mindre än Nicola (fd. Blackstock). Hon vill köpa hans företag, men han vägrar. Nicola säger att han inte har något val, men David lyssnar inte och går.


Några av byborna, främst Sandy och Betty, fortsätter att sabotera Jamies karriär som brevbärare. Louise säger att de borde berätta att det var hon som förstörde Pearls chanser att få jobbet, inte Jamie. Men han säger att han kan hantera det.


Biskopen besöker Laurel och Ashley, han är sällskapssjuk efter att hans hushållerska dött. Ashley är lite irriterad över att ha honom närvarande så ofta, men Laurel ser en chans att para ihop biskopen med Emily.


Kuriosa: Nicola Wheeler återvänder till rollen som Nicola De Souza (tidigare Blackstock) efter en frånvaro på ett och ett halvt år. För nya tittare så kan sägas att Nicola är dotter till Rodney Blackstock och syster till Paul Lambert.

Kommentar: 9,1% har hittills sagt sig sakna Nicola i omröstningen, så dem som gjort det är bara att gratulera.


   

Av Blogg om Emmerdale - 6 maj 2010 09:13

(avsnitten sänds i England 2007-09-09 och 2007-09-10)


Carl väntar på Grace utanför polisstationen. Hon är kall när han erbjuder sina kondoleanser och säger att hon behövde honom när hon ringde honom. Carl påpekar att även hon nonchalerat hans samtal.

Senare väntar Carl utanför hennes lägenhet. Han vägrar att gå innan de rett ut saker och ting. Grace erkänner att hon först tog kontakt med honom för att hon ville snoka om mordet. Carl är på väg att gå, men hon rusar efter honom och det slutar ännu en gång med att de hamnar i säng.

Dagen efter så vill Grace spendera dagen med Carl, men han säger att han måste jobba och kan släppa av henne vid stationen. Senare dyker han upp med blommor och ber om ursäkt. Hur länge ska Grace låta sig bli hunsad av Carl?


Lexi och Chas får veta att Bruce attackerade Debbie dagen innan. Lexi börjar inse att Debbie har något fuffens för sig. Debbie försöker åter igen få Pollard att snabba på affären.


Rosemary fortsätter försöka förgifta Perdy med malariatabletter. Men Perdy är meveten om sin svärmors planer och tar med ett glas juice till polisen, som dock är skeptisk till historien. Dessutom ser Rosemary när Perdy går in till polisstationen och hon berättar för kommissarie Vaughan om Perdys psykiska problem. Vaughan säger till polismannen som tog emot anmälan att det inte är någon idé att skicka ärendet vidare.


Doug tillbringar tid med Zak och Shadrach och det är tydligt att allting inte är som det ska i äktenskapet med Hilary. Hilary är frustrerad över att Doug hellre tillbringar dagen med "lodisar" än med henne.


Det börjar att sina med uppdrag för Davids städfirma och han tvingas att ge Betty ledigt en dag (som hon tillbringar med att dricka sherry på The Woolpack). David ska ta reda på hur den nya konkurrenten De Souzas kan hålla priserna nere.


Kuriosa: Inget för dessa avsnitt.

Kommentar: Åter igen häpnas man över polisarbetet i Emmerdale. Lämnar man verkligen potentiellt bevismaterial (även om det i och för sig inte är mycket till bevis) framme oövervakat på ett skrivbord?


   

Av Blogg om Emmerdale - 5 maj 2010 13:00

(avsnitten sändes i England 2007-09-05 och 2007-09-06)


Det är fortfarande lite spänt mellan Marlon och Donna. Eli gör klart för Marlon att han inte tänker lämna byn.


Lexi och Debbie ska ta tillbaka halsbandet, men får inte komma in i kyrkan för Emily. Det får däremot Rodney och han leter frenetiskt efter halsbandet. När han berättar vad som hänt för Emily så minns hon att Lexi försökte stjäla nattvardsvinet. Senare så utnyttjar Lexi, Debbie och Chas begaravningen av biskopens hushållerska till att komma in i kyrkan, men upptäcker till sin fasa att nattvardsvinet är borta.


Det blir mer drama vid begravningen då Ernest, som en kort tid var tillsammans med biskop Georges hushållerska är bitter över att hon övergav honom och återvände till biskopen. Ernest anklagar George och klappar till honom. Han körs ut ur kyrkan av Ashley.


Efter begravningen säger Emily att de tomma flaskorna med nattvardsvin åkt med i sopbilen och tjejerna jagar efter, ovetande att Rodney har flaskan. Rodney triumferar, men leendet faller från hans läppar då han upptäcker att halsbandet är fejk.

Rodney berättar för Bruce att halsbandet är fejk, och Bruce söker upp Debbie och kräver sanningen. Hon vägrar att erkänna något och han blir våldsam, innan Eli ingriper.

Lexi och Chas blir dock misstänksamma när Rodney mosar det fejkade halsbandet eftersom riktiga diamanter inte kan krossas. Kommer de inse att Debbie försökt blåsa dem?


Perdy får komma hem på besök och hon och Rosemary försöker att vara trevliga mot varandra för Graysons skull. Perdy ber om ursäkt för hennes beteende på senaste tiden och Rosemary börjar inse att Perdy kan vara på väg hem för gott. I ren desperation så försöker hon få Perdy att dricka ett glas juice med en malariatablett i, men Perdy dricker inte upp den.


Graces mamma har dött, men trots sin sorg så vägrar hon svara på Carls samtal.


Hilary berättar för Laurel om sina misstankar om Ashley och Emily. Laurel blir rasande och står upp mot sin mor.

Ashley erkänner sedan att Emily stötte på honom medan hon var borta, men att inget hände.

Laurel och Hilary försonas och Doug och Hilary ska stanna ett par dagar till.


Belles kompisar dyker upp för att hälsa på henne, en förvånad Grayson säger till dem att hon inte bor på Mill Cottage.

När Belles kompisar dyker upp på gården så skäms hon först, men det visar sig snart att vännerna tycker om familjen Dingles enkla hem.


Trivia: Ingen för dessa avsnitt.

Kommentar: Jag diggade den gamla kvinnan som somnade i kyrkan, främst när Betty väckte henne och hon spontant utbrast "Amen!".


   

Av Blogg om Emmerdale - 4 maj 2010 13:15

Eli åker till lagerlokalen för att göra inbrott, men Donna ger honom fel kod till larmet. Marlon är dock orolig för vad Eli kommer att göra om de blåser honom och ringer och varnar honom. Eli förstår vad som hänt och svär att hämnas.

Marlon överväger att anmäla sig själv, men Donna ser en annan lösning. Hon går till Zak och berättar vad som hänt.

Zak blir rasande och varnar Eli för att fortsätta störa Marlon och Donna.

Senare blir Marlon överfallen av en rasande Eli. Han åker till ett parkeringsdäck där han och Marlon börjar gräla, det är tydligt att Eli är avundsjuk på sin bror, att Zak tagit Marlons parti. Efter en våldsam fight där Marlon har chansen att göra sig av med sin bror en gång för alla, så kommer Donna till undsättning.

Zak kör ut Eli ur byn.

Donna säger till Marlon att hon inte tänker ge upp på dem, hon vill ge honom en ny chans.


Carl undrar varför Grace inte svarar när han ringer henne. Senare får han veta av en granne att Graces mamma ligger på sjukhus och är döende.


Debbie byter ut det riktiga halsbandet mot det falska innan Chas föreslår att de ska flytta halsbandet till ett säkrare ställe. De tar det falska halsbandet till kyrkan, men Lexi blir nervös när Emily dyker upp och släpper ner halsbandet i nattvardsvinet. Emily ber dem att lämna kyrkan då den inte är öppen för allmänheten för tillfället. Hur ska de få tillbaka halsbandet?

Mindre händelser:

Hilary fortsätter att lägga sig i hur Laurel sköter sig som mamma och tar över i hushållet. Dessutom verkar hon ana att något hänt mellan Ashley och Emily.


Belle ber Rosemary att hjälpa henne till en stavningstävling i skolan.


Biskopens hushållerska dör och Ashley ska hålla i begravningen.


Sandy återvänder till byn, ovetande att han blivit farfar.


Kuriosa: Ingen för dessa avsnitt.



   

Av Blogg om Emmerdale - 3 maj 2010 17:14

(avsnitten sändes i England 2007-08-31 och 2007-09-02)


Carl återvänder efter sin semester och hävdar att han kommit över Grace, till Jimmy och Matts lättnad. Men det första Carl gör är att åka till Grace för att träffa henne. Det är tydligt att Grace fortfarande har känslor för Carl, men stöter bort honom när han berättar att Jimmy och Matt känner till deras relation. I sin desperation att träffa henne så ser Carl avsiktligt till att bli gripen för rattfylleri. I cellen så kysser han henne. Men Grace fortsätter hävda att hon inte vill ha honom.

Senare får hon veta att hennes mamma fått en stroke. Med gråten i halsen ringer hon Carl och försöker att få honom att lyssna på henne, men han slänger på luren.


Rodney övervakar Lexi, Debbie och Chas efter smyckeskuppen, men kan inte bevisa något. Tjejerna försöker att sälja halsbandet till Pollard. Senare pratar Pollard med Debbie på egen hand och vill sänka priset, plus att han vill få en del av kakan när han hittar en köpare. Lexi är nervös över att försäljningen drar ut på tiden och grälar med Debbie. Debbie anar att det kommer att bli bekymmer och gör upp en egen deal med Pollard och de kommer överens om att ersätta det riktiga halsbandet med ett fejk, utan Lexi och Chas´vetskap.


Eli vägrar att flytta från Marlon och Donnas hus om han inte får pengar, eller att Donna i sitt jobb som polis hjälper honom med att genomföra en kupp. Först vägrar hon, men till sist säger hon att han kan göra sig en hacka på ett inbrott på ett varuhus. Ska Eli få sina pengar och äntligen lämna Marlon och Donna ifred?


Laurels föräldrar, Hilary och Doug, kommer och hälsar på. Hilary ifrågasätter Laurels föräldraegenskaper, kritiserar Ashley och Laurels val av namn på deras nyfödda son (Daniel) och lägger dessutom märke till att det är lite konstig stämning mellan Ashley och Emily. Kommer Hilary att ställa till problem?


Louise vill att hon och Jamie skaffar sig gemensamma intressen. För han kan väl inte bara tänka på sex?


Jonnys mamma Patricia dyker upp. Rodney flirtar lite med henne. Patricia ger Jonny pengar för att lägga deposition till ett hus och frågar när hon kommer att få barnbarn. Paul känner sig stressad.


Trivia: Om ni känner igen damen som spelade Jonnys mamma Patricia så är det troligen från komediserien Allo Allo emliga armén, där hon spelade servitrisen Yvette.


   

Av Blogg om Emmerdale - 1 maj 2010 15:06

Helguppehåll och tillfällte att minnas några "klassiska" avsnitt.

Stormen i Emmerdale under nyårsafton-nyårsdagen 2003-2004 (har tyvärr inte datumen när avsnitten sändes i Sverige) tog Trisha Dingles liv och ställde till stort kaos i byn.

Stormen bidrog på sätt och vis även till att det slutligen blev Ashley och Laurel. Ashley och Louise kraschade med bilen och Ashley blev ganska rejält tilltufsad. Det visade sig snart att det var Laurel var det största stödet för Ashley och det var hon som vakade troget vid hans sida. Ashley och Louise konstaterade snart efter olyckan att de var för olika och Ashley började inse att det var Laurel han älskade.



     


Omröstning

Vilken är Hem till gårdens bästa "elaking" genom tiderna?
 Sally Spode
 Graham Clarke
 Cain Dingle
 Kim Tate
 Stephanie Stokes
 Eric Pollard
 Adam Forsythe
 Matthew King
 Sadie King
 Graham Clarke
 Scott Windsor
 Chris Tate
 Nathan Wylde
 Chloe Atkinson
 Eric Pollard
 Shane Doyle

Fråga mig

32 besvarade frågor

Gästbok

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3 4 5 6 7 8
9
10 11 12
13
14 15
16
17 18 19 20 21 22
23
24
25 26 27
28
29
30
31
<<< Maj 2010 >>>

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Tidigare år

Presentation

Sök i bloggen

Besöksstatistik

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards