Direktlänk till inlägg 29 oktober 2010

Felet med Emmerdale just nu...

Av Blogg om Emmerdale - 29 oktober 2010 10:07

Emmerdale är inte jättebra just nu.

Därför går det långt mellan uppdateringarna. Tyvärr så har vi tre-fyra månader kvar innan det långsamt börjar att bli bättre igen.

Här är de saker som jag tycker är fel med serien för tillfället:


"Humorn" - bra humor kommer oftast från dramatiska situationer. Just nu börjar manusförfattarna i fel ände. Man börjar med något som man själva tycker är en komisk situation - oftast blir det bara väldigt fel eftersom det inte finns någon historia alls bakom. Dingle-klanen börjar bli väldigt påfrestande, det hela landar allt för ofta i någon slags Åsa-Nisse-humor.


Skådespeleriet - det är som om skådespelarna känner på sig att manuset är uselt just nu, det verkar knappt som om de anstränger sig. Nästan alla repliker skriks ut, det låter som om alla gapar - även i en "lugn" scen. Även fina skådespelare som Chris Chittell (Pollard), Mark Charnock (Marlon), Deena Payne (Viv) går på tomgång just nu.


Tråkiga karaktärer. Miles De Souza, Jake Doland, Katie Sugden, Ross Kirk, Grayson, ja, listan kan göras ganska lång för tillfället på gråa karaktärer. Tack gode gud för att Terrys pappa Duke och Carrie Nicholls försvann i alla fall.


Manuset i stort. Avsnittet där Ashleys och Laurels baby dog var helt fantastiskt och även de följande avsnitten. Sedan var manusförfattarna tvungna att kasta in en "twist" till och vips visar det sig att det egentligen inte var deras son som dog, utan Greg och Mels, på grund av en förväxling på BB. Hela historien har dragits ut i flera månader. En till början bra historia har blivit så osannolik att man nästan glömmer det där fantastiska avsnittet och Charlotte Bellamys (Laurel) suveräna skådespelarinsats.

Andy förvandlas från seriens gullegosse till hustrumisshandlare och en av seriens mest hatade karaktärer på några månader. Visst kan fängelse förändra människor, men det hela har gått lite väl fort.

Jack var tvungen att skrivas ur serien, men att han skulle åka till Spanien och bara lämna allt känns inte trovärdigt för fem öre. Han kunde fått en stroke (off screen) och hamnat i coma.


Det här är några av de saker som jag tycker är fel med Emmerdale för tillfället. Jag saknar starka karaktärer som Chris och Zoe Tate, Cain (även om han kunde vara för påfrestande för min smak), Charity, Chloe..jag kan till och med sakna gamle klagomuren Jarvis Skelton!


Vad tycker ni om Emmerdale för tillfället?
Glöm bara inte att det blir bättre! Och en del höjdpunkter kommande månader. Eller vad sägs om en gisslantagning, ett mord (begånget av någon man minst förväntar sig ska mörda någon), ett dödsfall, en rättegång, ett äktenskap som rämnar, med mera.

Håll ut!


 
 
SoP

SoP

30 oktober 2010 05:13

Charity och Cain saknar jag- men Chloe- åh vad jag Hatade henne! Mer än Nicola t.o.m . Känns lite jobbigt att sitta o vänta nu,för jag vet vem som mördar vem o vem som dör :-(

http://sisterofpain.blogg.se

 
Ida

Ida

16 februari 2011 10:44

Jag tycker emmerdale är hur bra som helst och det blir bättre hela tiden. Hur får du all information till bloggen? :)

http://www.Idasfoton.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Blogg om Emmerdale - 14 september 2017 18:06

Det blir inte så många uppdateringar här på grund av bristande tid. Men fortsätt att ställa frågor om Emmerdale. Försöker att hitta svar på det mesta. ...

Av Blogg om Emmerdale - 14 september 2017 18:04

Det blir inte så många uppdateringar här på grund av bristande tid. Men fortsätt att ställa frågor om Emmerdale. Försöker att hitta svar på det mesta. ...

Av Blogg om Emmerdale - 20 maj 2012 13:41

Utan inbördes ranking   Mick och Lee Naylor   Skulle bli konkurrenter till Sugden som farmarkungar i byn. Så blev det inte. Morfar Mick grymtade fram enstaka repliker och hans karaktär symboliserade det gråa i grått. Lee flirtade lite med Jo ...

Av Blogg om Emmerdale - 5 oktober 2011 16:57

1. Butch Dingle En svår busskrasch inträffade i Emmerdale 2000. Många skadades och Butch ådrog sig livshotande skador. På sjukhuset fick han veta att han var döende och gifte sig med sin flickvän Emily på sjukhussängen. Alla tog farväl och lät pare...

Av Blogg om Emmerdale - 26 augusti 2011 08:12

    Avsnitten sändes i England 10 och 13:e juli 2009. Viktiga händelser: Bob får ett brev från Viv som vill träffa honom i fängelset. Han förutsätter att hon vill skiljas. Gennie är också deprimerad över sitt kärleksliv och söker tröst hos Bo...

Omröstning

Vilken är Hem till gårdens bästa "elaking" genom tiderna?
 Sally Spode
 Graham Clarke
 Cain Dingle
 Kim Tate
 Stephanie Stokes
 Eric Pollard
 Adam Forsythe
 Matthew King
 Sadie King
 Graham Clarke
 Scott Windsor
 Chris Tate
 Nathan Wylde
 Chloe Atkinson
 Eric Pollard
 Shane Doyle

Fråga mig

32 besvarade frågor

Gästbok

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2010 >>>

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Presentation

Sök i bloggen

Besöksstatistik

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards